Specialisatie Familiemediation

ALS MENSEN ER ÉCHT TOE DOEN

Echtscheiden of roep om verandering?

Herstel van de relatie als partners kan het uitgangspunt zijn om met behulp van een familiemediator emoties te normaliseren en te werken aan een betere toekomst samen. Wanneer je als partners, man en vrouw, niet meer met elkaar samen verder wilt en afscheid van elkaar wilt nemen dan komt het tot een (echt)scheiding. De familiemediator begeleidt jullie in dit heftige proces door overzicht te creëren en aandacht te geven aan het emotionele vlak. Een geaccrediteerd familiemediator is erkend om met jullie ook de inhoudelijk kant van de (echt)scheiding te regelen.

Als familiemediator ben ik gegarandeerd neutraal, anders dan wanneer je strijd gaat voeren met ieder een eigen dure advocaat. Daarnaast heb je beiden dezelfde mediator en kun je de kosten delen. Een familiemediator zal daarnaast altijd het belang van de eventueel aanwezige kinderen centraal stellen, waarbij het samen ouder blijven het uitgangspunt is. Immers, je gaat uit elkaar als man en vrouw én je blijft beide ouders.

2Forgive Mediation begeleidt u in het hele traject, waarbij respectvol afscheid nemen van elkaar als partners én de toekomstige zorg voor de kinderen als ouders centraal staan. De inhoudelijke aspecten die daarbij geregeld dienen te worden, worden zorgvuldig met elkaar en op elkaar afgestemd. Als geaccrediteerd echtscheiding -/familiemediator faciliteer ik het volledige traject tijdens de mediation.

Scheiden, beëindiging of ontbinding. Een echtscheiding of de beëindiging van uw geregistreerd partnerschap regelt u via uw gezamenlijke geaccrediteerde familiemediator. U heeft ieder geen advocaat nodig.

  1. Mediationovereenkomst
  2. Ouderschapsplan
  3. Kinderalimentatie, berekening en opstelling
  4. Partneralimentatie, berekening en opstelling
  5. Pensioenverevening of conversie
  6. Boedelverdeling
  7. Vermogensverdeling
  8. Echtscheidingsconvenant
  9. Indiening gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank
  10. Inschrijving echtscheidingsbeschikking GBA