Honorarium en Kosten

Mediationbureau 2FM  is een zelfstandig kantoor en bemiddeld in een landelijk netwerk wanneer het nodig is om de continuïteit van de opdrachten te borgen of wanneer aanvullende expertise belangrijk is.

Door geen onderdeel te zijn van een collectief is ons kantoor bewezen zeer onderscheidend in het honorarium en de kosten.

We bespreken vooraf met u de planning om de kosten inzichtelijk te krijgen. Dit kan een prijsafspraak zijn voor het totale mediationtraject of op basis van een uurtarief.


Gratis kennismakingsgesprek:

Aan het kennismakingsgesprek zijn geen kosten verbonden. Zit u hierna aan ons vast? Natuurlijk niet. U bent tot niets verplicht. Het moet van beide kanten klikken. Is dat het geval, dan gaan we verder met stap 2 van ons stappenplan. Zo komen we tot de beste en snelste oplossing van uw probleem.

Intake-/adviesgesprek:

U kunt tijdens een intake (advies) gesprek uw belang of dossier met de kwestie vertrouwelijk voorleggen en kennis maken, beoordelen of u uw kwestie aan ons toevertrouwd. De kosten van een inhoudelijk intake-/advies gesprek zijn € 88,75 per uur, per partij, inclusief btw voor particulieren en exclusief btw voor bedrijven en kantoorkosten.


Uurtarief familiemediation:

Voor familiemediation zoals bij herstel van de relatie of (echt)scheiding is het tarief bij Mediationbureau 2FM lager dan het landelijk gemiddelde. De toegankelijkheid voor mediation in de particuliere sector heeft onze persoonlijke zorg. De wens een bijdrage te kunnen leveren aan de zelfredzaamheid en een beter toekomstperspectief liggen hieraan ten grondslag.

Neem vrijblijvend contact op voor  meer informatie over uw eventueel recht op toevoeging (rechtsbijstand).


Ter indicatie:

  • Een compleet scheidingstraject voor *€ 2.400,= incl. btw.
  • Inclusief een opstelling convenant en alimentatieberekening ter waarde van € 430,= per dossier.

Een afspraak doordeweeks in de avond of zaterdagochtend is mogelijk tegen een toeslag van 10%.


Uurtarief arbeidsmediation en zakelijke mediation:

Het uurtarief is gebaseerd op de feitelijke escalatiefase waarin het conflict zich bevindt. Tijdens het gratis kennismakingsgesprek krijgt u advies of uw kwestie nog op te lossen is middels mediation en zo ja, hoe dit proces verloopt.

– In veel voorkomende gevallen worden de kosten van de arbeidsmediation door de werkgever gedragen.


Uurtarief (team)coaching en dialoogbegeleiding:

Gezien de groepsdynamiek begeleiden wij maximaal tot en met 4 deelnemers in één traject. Het tarief is exclusief kantoorkosten en inclusief reiskosten voor de locaties van Mediationbureau 2FM in  ‘s-Hertogenbosch, doch exclusief het opstellen van het coachingsverslag, 21% btw, reiskosten en de kosten van in te schakelen externe deskundigen en tussentijdse aanvullende communicatie.

– Het vaste uurtarief voor particulieren is € 62,50 per uur, per cliënt en inclusief btw.

– Zakelijke clienten: Uurtarief op aanvraag.


Interim conflictmanagement:

Onderscheidend van Mediationbureau 2FM is de mogelijkheid om een flexibele samenwerking aan te gaan. Hiermee heeft u als opdrachtgever en/of uw leidinggevenden en medewerkers over een vaste periode, voor een vast aantal uren per week, de gegarandeerde beschikbaarheid over de onderstaande diensten:

  • Dialoogbemiddeling
  • Coaching
  • Conflictadvies
  • Interim-management conflicthantering.

De diensten worden beschikbaar gesteld op locatie, telefonisch en/of online. De minimale afname is 24 uur binnen 3 maanden. 

– Voor een offerte en advies kunt u vrijblijvend contact opnemen.


*Prijzen zijn ter indicatie en excl. kantoorkosten: hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. U ontvangt desgewenst een offerte.