Honorarium en Kosten

De kosten.

Mediationbureau 2FM  is een zelfstandig kantoor en bemiddeld in een landelijk netwerk wanneer het nodig is om de continuïteit van de opdrachten te borgen of wanneer aanvullende expertise belangrijk is.

Door geen onderdeel te zijn van een collectief is ons kantoor bewezen zeer onderscheidend in haar tarieven!


Uurtarief (echt)scheidings- en familiemediation:

Voor familiemediation zoals bij (echt)scheiding is het tarief bij Mediationbureau 2FM lager dan het landelijk gemiddelde. De toegankelijkheid voor mediation in de particuliere sector heeft mijn persoonlijke zorg. De wens een bijdrage te kunnen leveren aan de zelfredzaamheid en een beter toekomstperspectief liggen hieraan ten grondslag.

Bij Mediationbureau 2FM bestaat de mogelijkheid afhankelijk van uw gezamenlijke inkomen om in aanmerking te komen voor het *instaptarief, indien u net niet in aanmerking komt voor rechtsbijstand. Deze tegemoetkoming is alleen van toepassing op (echt)scheidingsmediation.

 • Het informatief gesprek (30 minuten) is altijd gratis.
 • – Het *instaptarief is € 72,50 per uur, inclusief btw, per persoon en exclusief bijkomende kosten.
 • – Het standaardtarief is € 92,50 per uur, inclusief btw, per persoon en exclusief bijkomende kosten.

Uurtarief arbeidsmediation:

Ik werk op basis van een uurtarief die afhankelijk is van de escalatiefase én in het geval van arbeidsmediation ook de hoeveelheid deelnemers. Het tarief is exclusief kantoor-, dossierkosten, tussentijdse aanvullende informatie en inclusief de reiskosten voor de locaties van Mediationbureau 2FM in ‘s-Hertogenbosch.

De bedragen zijn exclusief het opstellen van een tussentijds gespreksverslag of vastlegging van de werkafspraken en de eindovereenkomst, 21% btw, reiskosten en de kosten van in te schakelen externe deskundigen zoals een notaris, accountant, jurist of co-mediator en tussentijdse aanvullende communicatie.

 • Het informatief gesprek (30 minuten) is altijd gratis.
 • – Het basistarief is vanaf € 82,50 per uur, exclusief btw, per persoon en exclusief bijkomende kosten.

In veel voorkomende gevallen worden de kosten van de arbeidsmediation door de werkgever gedragen.

Voor een offerte en advies gebaseerd op de feitelijke escalatiefase waarin het conflict zich bevindt of om de mogelijkheid van mediation te bepalen, kunt u vrijblijvend contact opnemen.


Uurtarief (team/conflict) coaching en dialoogbegeleiding:

Ik werk op basis van een een uurtarief die afhankelijk is van de escalatiefase. Het tarief is exclusief kantoorkosten en inclusief reiskosten voor de locaties van Mediationbureau 2FM in  ‘s-Hertogenbosch. Gezien de groepsdynamiek begeleid ik maximaal tot en met 7 deelnemers in één traject.

De bedragen zijn exclusief het opstellen van het coachingsverslag, 21% btw, reiskosten en de kosten van in te schakelen externe deskundigen en tussentijdse aanvullende communicatie.

 • Het informatief gesprek (30 minuten) is altijd gratis.
 • – Het basistarief is vanaf € 82,50 per uur, exclusief btw, per persoon en exclusief bijkomende kosten.

Budget-offerte:

Onderscheidend van Mediationbureau 2FM is de mogelijkheid om een flexibele samenwerking aan te gaan. Hiermee heeft u als opdrachtgever en/of uw leidinggevenden en medewerkers over een vaste periode, voor een vast aantal uren per week, de gegarandeerde beschikbaarheid over de onderstaande diensten:

 • Dialoogbegeleiding
 • Conflictcoaching
 • Conflictadvies
 • Interim-management conflicthantering.

De diensten worden beschikbaar gesteld op locatie, telefonisch en/of online. De minimale afname is 24 uur binnen 3 maanden.

 • – Voor een offerte en advies, kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Als conflictdeskundige ben ik beschikbaar voor opdrachten uit de markt, ook projectmatig als interim-manager conflicthantering en interventie deskundige.