Mediator Diana D.M. Monsauret-Jurrius

MfN-Registermediator Arbeid & Organisatie / Geaccrediteerd familiemediator / Conflictcoach

 


Als we diep in onze waarden, normen en/of behoeftes zijn aangetast, de last hiervan dragen, dan kunnen we niet eerder constructief zijn tot wij het conflict erkennen.

Vergeving komt in vele vormen. Iedereen bezit uiteindelijk de kracht om te respecteren dat men zelf, dat iedereen, inhoudelijk als persoonlijk andere invalshoeken kan hebben. Samen met het verkrijgen van nieuwe inzichten over en weer, bij ieder willekeurig conflict en voor alle belanghebbenden kan dit leiden tot een succesvolle oplossing.


 

Tijdens mijn bemiddelingen, onderhandelingen en advisering in de context van arbeid en organisatie, zoals bij samenwerking, leiderschap en conflicten tijdens of na fusie, herstructurering of sanering heb ik de afgelopen 20 jaar veel harde en ontwrichtende strijd tussen mensen gezien en beleefd. Met vergaande gevolgen tot in de privésituatie.

De gevolgen voor de mens zijn bij een escalatie zo ingrijpend dat het tot zeer ongezonde en ongewenste situaties leidt. Ik heb ervoor gekozen om hierin van betekenis te kunnen zijn met een hoger doel. De mens weer in zijn kracht te laten komen.

Door als mediator mijn cliënten en de eventueel betrokken kinderen te begeleiden naar de gewenste toekomst en als coach ondersteuning te geven om verantwoordelijkheid en zelf regie te houden.

Integriteit, respect en betrokkenheid is waar ik voor sta. Het overbruggen van verschillen en het creëren van nieuwe inzichten is wat ik geef. Het lukt mij om mensen weer positief in beweging te brengen. Naast de praktische kant van de oplossing is dat wat mij drijft.

Ik heb geen nevenactiviteiten waarbij partijdige belangenbehartiging een kerntaak is, zoals in de advocatuur het geval is. Mijn gedachtegoed is daarom altijd onpartijdig. Cliënten ervaren mijn dienstverlening als no-nonsense, zorgvuldig en empathisch.

Specialisatie-opleidingen:
Arbeidsmediation, familiemediation o.a. (echt)scheidingsmediation, organisatie mediation en (team) conflictcoaching.