Geaccrediteerd familiemediator

Scheidingsmediation en Familiemediation

“Als karakters gaan botsen omdat het communiceren stopt dan groei je uit elkaar. De wrijving versnelt en de ontladingen escaleren.”

 

(Echt)scheiden of roep om verandering?

Herstel van de relatie als partners kan het uitgangspunt zijn om met behulp van een familiemediator emoties te normaliseren, weer te leren met elkaar te communiceren, begrip te krijgen voor elkaar en te werken aan een betere toekomst samen.

Wanneer je als partners, man en vrouw, niet meer met elkaar samen verder wilt en afscheid van elkaar wilt nemen dan komt het tot een (echt)scheiding. De familiemediator begeleidt jullie in dit heftige proces door overzicht te creëren en aandacht te geven aan het emotionele vlak.

Alleen een geaccrediteerd familiemediator is erkend om met jullie ook de inhoudelijk kant van de (echt)scheiding kwalitatief, financieel en juridisch goed te regelen.

Als familiemediator ben ik gegarandeerd neutraal, anders dan wanneer je strijd gaat voeren met ieder een eigen advocaat. Daarnaast heb je beiden dezelfde mediator en kun je de kosten delen. Een familiemediator zal daarnaast altijd het belang van de eventueel aanwezige kinderen centraal stellen, waarbij het samen ouder blijven het uitgangspunt is. Immers, je gaat uit elkaar als man en vrouw én je blijft beide ouders.

Mediationbureau 2FM begeleidt u zodanig dat u respectvol afscheid kunt nemen van elkaar als partners, waarbij de toekomstige zorg voor de kinderen als ouders centraal staat. De inhoudelijke aspecten die daarbij geregeld dienen te worden, worden zorgvuldig met elkaar en op elkaar afgestemd. Als geaccrediteerd (echt)scheidings -/familiemediator ben ik officieel erkend om het volledige traject voor u te kunnen regelen.

Stappenplan:

 1. Mediationovereenkomst
 2. Ouderschapsplan
 3. Kinderalimentatie, berekening en opstelling
 4. Partneralimentatie, berekening en opstelling
 5. Pensioenverevening of conversie
 6. Boedelverdeling
 7. Vermogensverdeling
 8. (Echt)scheidingsconvenant
 9. Toetsing van alle stukken door een samenwerkende advocaat
 10. Indiening gemeenschappelijk verzoek tot (echt)scheiding bij de rechtbank
 11. Inschrijving (echt)scheidingsbeschikking Basisregistratie Personen (vh. GBA)