MfN en ADR geaccrediteerd familiemediator

Familiemediation

Een erkend familiemediator is specialist op het snijvlak van communicatie, psychologie, recht en opgeleid tot financieel adviseur bij een scheiding. Juist die combinatie maakt de MfN-geaccrediteerde familiemediator bij uitstek geschikt om families in conflict te begeleiden.

"Als karakters gaan botsen omdat het communiceren stopt dan groei je uit elkaar. De wrijving versnelt en de ontladingen escaleren.

De familiemediator van Mediationbureau 2FM is naast haar erkenning als ADR register - / MfN-familie mediator ook ervaringsdeskundige bij familiezaken. Haar expertise reikt van herstelbemiddeling tot en met geëscaleerde vechtscheidingen en samengestelde gezinnen. Oordeelvrij én doortastend naar beide partijen toe, waarbij het belang van de eventuele kinderen centraal staat.

 


Aandachtsgebieden:

 • Relatie-herstel
 • Echtscheiding en ontbinding geregistreerd partnerschap
 • Ouderschapsplan
 • Familieverhoudingen
 • Omgangsregeling
 • Familie - Overig
 • Boedelverdeling
 • Alimentatie

(Echt)scheiden of roep om verandering?

Herstel van de relatie als partners kan het uitgangspunt zijn om met behulp van een familiemediator emoties te normaliseren, weer te leren met elkaar te communiceren, begrip te krijgen voor elkaar en te werken aan een betere toekomst samen.

Wanneer je als partners, man en vrouw, niet meer met elkaar samen verder wilt en afscheid van elkaar wilt nemen dan komt het tot een (echt)scheiding. De familiemediator begeleidt jullie in dit heftige proces door overzicht te creëren en aandacht te geven aan het emotionele vlak.

Alleen een geaccrediteerd familiemediator is erkend om met jullie ook de inhoudelijk kant van de (echt)scheiding kwalitatief, financieel en juridisch goed te regelen.

Een familiemediator is gegarandeerd neutraal, anders dan wanneer je strijd gaat voeren met ieder een eigen advocaat. Daarnaast heb je beiden dezelfde mediator en kun je de kosten delen. Een familiemediator zal daarnaast altijd het belang van de eventueel aanwezige kinderen centraal stellen, waarbij het samen ouder blijven het uitgangspunt is. Immers, je gaat uit elkaar als man en vrouw én je blijft beide ouders.

Mediationbureau 2FM begeleidt u zodanig dat u respectvol afscheid kunt nemen van elkaar als partners, waarbij de toekomstige zorg voor de kinderen als ouders centraal staat. De inhoudelijke aspecten die daarbij geregeld dienen te worden, worden zorgvuldig met elkaar en op elkaar afgestemd. Een geaccrediteerd (echt)scheidings -/familiemediator is officieel erkend om het volledige traject voor u te kunnen regelen.

Stappenplan echtscheiding:

 1. Mediationovereenkomst
 2. Herstel communicatie en evt. kindgesprek
 3. Ouderschapsplan
 4. Kinderalimentatie, berekening en opstelling
 5. Partneralimentatie, berekening en opstelling
 6. Pensioenverevening of conversie
 7. Boedelverdeling
 8. Vermogensverdeling
 9. (Echt)scheidingsconvenant
 10. Toetsing van alle stukken door een samenwerkende advocaat
 11. Indiening gemeenschappelijk verzoek tot (echt)scheiding bij de rechtbank
 12. Inschrijving (echt)scheidingsbeschikking Basisregistratie Personen (vh. GBA). De alimentatie(s), het (echt)scheidingsconvenant, het ouderschapsplan, de indiening bij de rechtbank en de inschrijving van uw scheiding bij de BRP worden efficiënt voor u beiden geregeld.